Technieken

Imitatie, restauratie, decoratie, moderne decoratieve technieken en verguldwerk

Atelier ’t Kattegat imiteert en restaureert hout en marmer vakbekwaam. Ook voor decoratieve technieken en verguldwerk bent u aan op het juiste adres. De werkzaamheden worden in het atelier en op locatie uitgevoerd.

Imitatie en restauratie
Atelier ’t Kattegat restaureert en imiteert hout- en marmertechnieken in kerken, monumentale gebouwen, representatieve ruimten en interieurs. Deze imitatietechnieken worden o.a. toegepast op zuilen, kolommen, schouwen, schoorsteenmantels, lambriseringen en meubels.

Decoratie
U kunt denken aan sjabloontechnieken, patineren, decoratie motieven, lak- en wikkeltechnieken. Dit kan o.a. toegepast worden op lambriseringen, wanden en plafonds, zuilen, kolommen, panelen, ornamenten, beelden en gebruiksvoorwerpen.

Moderne decoratieve technieken
Voor een bijzondere uitstraling kunnen lak- en olietechnieken in moderne vormgeving en kleur aangebracht worden o.a. in representatieve ruimten, ontvangstruimten, recepties en op wanden en meubilair.

Verguldwerk
Vergulden is het aanbrengen van bladgoud in zowel het interieur als het exterieur. Het kan toegepast worden op b.v. windwijzers, wijzerplaten, haan van de kerktoren, beelden, schilderij- en spiegellijsten, wapenborden(heraldiek) en ornamenten.

Imitatie, restauratie, decoratie, moderne decoratieve technieken en verguldwerk wordt door Atelier ’t Kattegat vakkundig uitgevoerd. Bent u geïnteresseerd neem dan contact met ons op.