Cursussen in
Atelier 't Kattegat

Sinds 2000 cursussen hout- en marmerimitaties
en decoratieve schildertechnieken.

In Atelier 't Kattegat te Amersfoort worden de cursussen Hout- en Marmerimitaties en Decoratieve Schilders technieken aangeboden.


Met Van Middelaar als docent leert u het karakter, de structuren en kleuren van diverse hout- en marmersoorten natuurgetrouw weer te geven. De hout- en marmerimitatie cursussen worden ondersteund door 30 verschillende marmerplaten en ruim 100 originele houtpanelen en een grote fotocollectie van hout en marmer.
Er zijn cursussen voor beginners, gevorderden en specialisten. Er wordt in kleine groepen van minimaal 4 tot maximaal 10 personen gewerkt, zodat er voor ieder voldoende aandacht en begeleiding is. De cursussen vinden plaats in de winterperiode van oktober t/m maart. De cursussen bestaan uit 16 lesavonden en vinden elke week op een doordeweekse avond plaats. Er wordt gestart met een info-avond. Dit wordt vervolgd door 14 les-avonden en een terugkom-avond. Tijdstip is van 19.30 tot circa 22.15 uur. Tijdens de info-avond maken we met elkaar kennis en wordt de cursus verder besproken. De beginnersset en ondergrondpanelen kunnen op deze avond besteld worden. De cursus wordt afgesloten met de terugkom-avond. De gemaakte werkstukken worden gezamenlijk bekeken en besproken. Bij goed gevolg wordt aan de cursist een origineel certificaat uitgereikt. Deze avond is een gezellig avond met een hapje en een drankje.
 
Er wordt in kleine groepen van minimaal 4 tot maximaal 10 personen gewerkt, zodat er voor ieder voldoende aandacht en begeleiding is. De cursussen vinden plaats in de winterperiode van oktober tot maart. Iedere cursus is op een doordeweekse dag, wekelijks en bestaat uit 16 avonden. Er wordt gestart wordt met een info-avond. Dit wordt vervolgd door 14 les-avonden en een terugkom-avond. Tijdstip is van 19.30 tot circa 22.15 uur. Tijdens de info-avond maken we met elkaar kennis en wordt de cursus verder besproken. De beginnersset en ondergrondpanelen kunnen op deze avond besteld worden. De cursus wordt afgesloten met de terugkom-avond. De gemaakte werkstukken worden gezamenlijk bekeken en besproken. Bij goed vervolg wordt aan de cursist een origineel certificaat uitgereikt. Deze avond is een gezellig avond met een hapje en een drankje.
 

Wij bieden drie cursussen aan:


Beginnerscursus Hout- en Marmerimitaties


In deze cursus leert u de basistechnieken en het verzorgen van het gereedschap. Vanuit eigen fantasie en met behulp van voorbeelden schildert u o.a. teakhout, Vert de Mer (donkergroen marmer) en glaceren.

Vervolgcursus Hout- en Marmerimitaties


De vervolgcursus is een aanvulling op de beginnerscursus. Er komen nieuwe hout- en marmersoorten bij. U leert biezentrekken met de kattentong en/of sleper en glaceren.

Specialisatiecursus Hout- en Marmerimitaties en Decoratieve Technieken


In deze cursus wordt er nog meer gelet op de uitvoering en de techniek wordt verder verfijnd. Er komen nieuwe hout- en marmersoorten aanbod met een uitbreiding naar tromp l’oeil, zoals het schilderen van kraallijsten en het trekken van biezen. Aan deze cursus hout- en marmerimitaties zijn ook decoratieve technieken toegevoegd.

Algemene informatie over de cursussen


Iedere cursus start met een informatie-avond en wordt gevolgd door 14 les-avonden en een slot-avond. De avonden worden gehouden in de maanden oktober t/m maart, iedere week van 19.30 tot circa 22.15 uur. Tijdens de informatie-avond maken we met elkaar kennis en wordt de cursus verder besproken. De beginnersset kan op deze avond besteld worden. De cursus wordt afgesloten tijdens een gezellige slot-avond. De gemaakte panelen worden gezamenlijk bekeken en besproken. Bij goed gevolg wordt aan de cursist een origineel certificaat uitgereikt. Deze avond is een gezellige avond met een hapje en een drankje.

Data Beginnerscursus en Vervolgcursus Hout en Marmerimitaties op de maandagavond:

Informatie-avond maandag 2 oktober 2023
Lesavonden op de maandag:
2023: 23-30 okt. 06 -13-20-27 nov. 04-11-18 dec.                                                                                                   2024: 15-22-29 jan. 5-12 febr.
 
Slotavond met certificaat uitreiking: op woensdagavond 28-02-2024 gezamenlijk met de cursisten van de  Specilalisatie cursus Hout- en Marmerimitaties en Decoratieve Technieken.

Data Specialisatiecursus Hout en Marmerimitaties en Decoratieve Technieken op de woensdagavond:

Informatie-avond woensdag 4 oktober 2023                         
Lesavonden op de woensdag:                                                                                                                                        2023: 25 okt. 01-08-15-22-29 nov. 06-13-20 dec.
2024: 17-24-31 jan. 07-14 februari                                                                                                                                                                                                                                
Slotavond met certificaat uitreiking: op woensdagavond 28-02-2024 gezamenlijk met de cursisten van de Beginners- en Vervolgcurus.

Cursusprijzen

Prijs van iedere cursus bedraagt € 340,00.
Voor de beginnerscursus kunt u een beginnersset olieverf en vakgericht gereedschap kopen mocht hierover u nog niet beschikken. Prijs circa € 375,00, prijspeil november 2023. De beginnersset en de benodigde ondergrondpanelen kunnen in het atelier aangeschaft worden. Genoemde prijzen zijn inclusief 21% B.T.W. Cursus is onder voorbehoud van de dan geldende corona/overheidsmaatregelen. Aan de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden of meer informatie ontvangen over één van deze cursussen

U kunt zich voor een cursus aanmelden via de mail info@atelierkattegat.nl o.v.v. naam - adres - gewenste cursus.

Wilt u meer info: Stuur een mail naar info@atelierkattegat.nl of neem telefonisch contact op met Van Middelaar 06-53.198.111.
Atelier 't Kattegat
't Haartje 24
3824 MS Amersfoort
Telefoon: 06-53.198.111
KvK nummer: 51190877
Btw nummer: NL 8051.87.534.B.01
 
© 2023 Atelier 't Kattegat

Gemaakt met flexpages door 8-5 Software B.V.