Museum

Bezoek ons sfeervolle, ambachtelijk museum!
Boeken en (oude) pigmenten te koop.

Atelier ’t Kattegat heeft een ambachtelijk schildersmuseum


In Atelier ’t Kattegat bevindt zich ook een sfeervol ambachtelijk schildersmuseum. Van Middelaar houdt van oude ambachtelijke gereedschappen en materialen wat te maken heeft met het schildersvak. Tijdens zijn schildersloopbaan heeft hij een zeer uitgebreide collectie verzameld. Dit is tentoongesteld in zijn ambachtelijke schildersmuseum. Het museum beschikt over een grote verzameling uit de 18e, 19e en 20e eeuw van schildersgereedschappen en materialen, verfblikken, verfpigmenten, een unieke oude pigmentkast uit 1820, originele hout- en marmerimitatie schildertechniekboeken vanaf de 19e eeuw, wandbekleding, sjablonen en reclameborden.
 

Een bezoek aan ons museum, ook voor studenten!


Wij zijn geopend op afspraak. De toegang is gratis. Het museum is een privé initiatief en ontvangt geen subsidies. Een vrijwillige bijdrage voor het in stand houden van het museum in de daarvoor bestemde bus bevelen wij u van harte aan. Ook een groepsrondleiding, bijvoorbeeld voor studenten of mensen op dit vakgebied, behoort tot de mogelijkheden.
 

Rondleiding


Een rondleiding van ca. 2,5 uur voor groepen van 8–10 personen kost inclusief koffie of thee € 8,00 p.p. Voor beroepsopleidingen en scholen hanteren wij een speciaal tarief. Wilt u het museum bezoeken, maak dan een afspraak via het contactformulier.
 

Gevraagd/gezocht voor ons museum:

Oude, in goede staat verkerende, gebruiksartikelen, gereedschap of materiaal uit de 20e eeuw of eerder b.v. reclameborden van schildersbedrijven, verfblikken, decoratieschilderingen en vakboeken.

Te koop boeken en pigmenten:

Op voorraad vakgerichte boeken o.a. nieuwe boeken en mappen betreffende hout- en marmer imitatie.
Een grote voorraad oude pigmenten. Klik op Verfpigmenten.

Wilt u het museum bezoeken, heeft u materiaal voor ons museum of wilt u boeken en/of pigmenten kopen, stuur een mail naar info@atelierkattegat.nl of bel met Van Middelaar 06-53.198.111.
Atelier 't Kattegat
't Haartje 24
3824 MS Amersfoort
Telefoon: 06-53.198.111
KvK nummer: 51190877
Btw nummer: NL 8051.87.534.B.01
 
© 2023 Atelier 't Kattegat

Gemaakt met flexpages door 8-5 Software B.V.