Technieken

Hout- en marmer, oude decoratie, verguldwerk en moderne decoratie

Imitatie en restauratie


Atelier ’t Kattegat restaureert en imiteert hout- en marmertechnieken in kerken, monumentale gebouwen, representatieve ruimten en interieurs. De imitatietechnieken worden o.a. toegepast op zuilen, kolommen, schouwen, schoorsteenmantels, lambriseringen en meubels.

Decoratie


U kunt denken aan sjabloontechnieken, patineren, decoratie motieven en lak- en wikkeltechnieken. Dit kan o.a. toegepast worden op lambriseringen, wanden en plafonds, zuilen, kolommen, panelen, ornamenten, beelden en gebruiksvoorwerpen.

Verguldwerk


Vergulden is het aanbrengen van bladgoud in zowel het interieur als het exterieur. Het kan toegepast worden op b.v. windwijzers, wijzerplaten, de haan van de kerktoren, beelden, schilderij- en spiegellijsten, wapenborden(heraldiek) en ornamenten.

Moderne decoratieve technieken


Voor een bijzondere uitstraling kunnen lak- en olietechnieken in moderne vormgeving en kleur aangebracht worden o.a. in representatieve ruimten, ontvangstruimten, recepties en op wanden en meubilair.
Imitatie, restauratie, decoratie, moderne decoratieve technieken en verguldwerk wordt door Atelier ’t Kattegat vakkundig uitgevoerd.
U kunt zich voor een cursus aanmelden via de mail info@atelierkattegat.nl o.v.v. naam - adres - gewenste cursus.

Wilt u meer info: Stuur een mail naar info@atelierkattegat.nl of neem telefonisch contact op met Van Middelaar 06-53.198.111.
Atelier 't Kattegat
't Haartje 24
3824 MS Amersfoort
Telefoon: 06-53.198.111
KvK nummer: 51190877
Btw nummer: NL 8051.87.534.B.01
 
© 2023 Atelier 't Kattegat

Gemaakt met flexpages door 8-5 Software B.V.